Temel Analiz/Teknik Analiz/Borsa/Forex/Kripto Paralar

ŞİŞECAM BİRLEŞME RAPORU



Şişecam’ın devam eden birleşme sürecine ilişkin değişim oranlarının belirlendiği uzman kuruluş değerleme raporu dün yayınlandı ve Şişecam birleşme için SPK’ya resmi başvuru yaptığını açıkladı. Pwc raporunda Covid-19 salgının birleşecek şirketlerin mevcut durumlarına etkileri ele aldığını belirtiyor. Şirket değerleme çalışmasında 4 yöntem kullanmıştır, seçilen yöntemler Gelir Yaklaşımı, Piyasa Yaklaşımı, Net Varlık Yaklaşımı ve Borsa Değeri’ne sırasıyla %30, %30, %20 ve %20 ağırlık verilmiştir.


SISE’nin birleşmeye girecek hissedarları seçilen yönteme göre 1 SISE hissesi karşılğında, birleşme sonrası 1,0000 SISE hissesi alacaktır.
TRKCM’nin birleşmeye girecek hissedarları seçilen yönteme göre 1 TRKCM hissesi karşılğında, birleşme sonrası 0,67615 SISE hissesi alacaktır.
ANACM’nin birleşmeye girecek hissedarları seçilen yönteme göre 1 ANACM hissesi karşılğında, birleşme sonrası 0,88239 SISE hissesi alacaktır.
SODA’nin birleşmeye girecek hissedarları seçilen yönteme göre 1 SODA hissesi karşılğında, birleşme sonrası 1,15997 SISE hissesi alacaktır.
DENCM’nin birleşmeye girecek hissedarları seçilen yönteme göre 1 DENCM hissesi karşılğında, birleşme sonrası 0,33089 SISE hissesi alacaktır.
PASAB’nin birleşmeye girecek hissedarları seçilen yönteme göre 1 PASAB hissesi karşılğında, birleşme sonrası 0,53423 SISE hissesi alacaktır.

Ayrılma Hakları ise şu şekilde belirlendi:

SISE 5,27 TL
SODA 6,39 TL
TRKCM 3,47 TL
ANACM 4,46 TL
DENCM 8,85 TL



 
Ayrılma hakkında belirtilen fiyatlara göre DENCM yaklaşık %10, SODA ise %7.4 getiri potansiyeli sunuyor. Ancak SPK belirlenen ayrılma hakkı fiyatlarının revize edilmesini isteyebilir. Oyak Çimento birleşmesinde revize edilmişti.

Ayrılma Hakkı Taslak Tebliğ: SPK 16 Mart tarihinde “II-23.3 sayılı Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği Taslağı” (TebliğTaslağı) hazırlamıştır. Bu taslak tebliğde, ayrılma hakkı fiyatının belirlenmesinde son 5 sene, 1 sene, 6 ay ve 1 ay ortalama fiyat ve değerleme raporunda bulanan değerlerden en yüksek olanın ayrılma fiyatı olarak belirlenmesi öngörülüyor. Bu bağlamda uzman kuruluşun bulduğu adil değer (taslak tebliğe göre olası ayrılma hakkı fiyatı), yürüklükte olan tebliğle belirlenen fiyatların oldukça üzerinde. Şişecam, taslak tebliğin ayrılma hakkı fiyatlarının hesaplanması üzerinde bir değişiklik yapması durumunda, resmi bir duyuru yapacağını açıkladı. Bu tebliğin ayrılma hakkı hesaplama metrolojisi üzerinde yapabileceği etkiden bağımsız olarak, 25 Şubat tarihinden sonra edinilen paylar için ayrılma hakkı geçerli olmayacak.Mevcut Paylara baktığımızda Şişe Grubunda, Türkiye İş Bankası %69,05 Efes Holding %8,23 Halka Açık kısım ise %22,72 seviyesindedir. Birleşme sonrasında paylar Türkiye İş Bankası %50,70 Efes Holding %6,04 Halka açıklık ise %43,24 olarak gerçekleşecektir.

Sonuç olarak, SISE birleşmeyle ilgili 28.04.2020 kapanış fiyatlarını baz alarak hazırladığım tabloda karşımıza karlı bir durum görünmüyor. Çimento birleşmesindeki getiri potansiyellerinden sonra bu birleşmenin yatırımcılar için fırsat sunduğunu söylemek oldukça zor. SODA gibi bir şirketin kottan çıkıyor olması ise hem yatırımcısı için hem borsa için ayrı bir hayal kırıklığı oluşturdu. Aşağıdaki tabloda görebileceğiniz gibi birleşmede en karlı ANACM yatırımcıları (%5 getiri potansiyeli) olurken TRKCM nötr, SODA %2 eksi ve DENCM %79 zarar potansiyeli olduğu görülüyor. ANACM’ın 27.04.2020 tarihinde %19 getiri potansiyeli taşıdığını ve dün yaşanan %10’luk yükselişle bu getirinin önemli kısmını aldığını görülüyor.




Paylaş:

4 yorum:

  1. Oldukça bilgilendirici bir yazı olmuş. Bilgi paylaşımınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Birleşme niyetiyle İşbankası zihniyeti soda yatırımcısının hisselerin ucuza ele geçirmeye dönüştü. Köprüden geçersen 1 geçmezsen 2 akçe hikayesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hisse fiyatlarını baskılayarak pek çok yatırımcıyı mağdur ettiler.

      Sil

Yorum yazarak sitemize destek olabilirsiniz

Popüler Yayınlar

Son Yazılar

Son Yorumlar

İzleyiciler